Ademcoaching

Het belang van gezonde ademhaling

Dit is zo’n essentieel onderdeel van je gezondheid. Je gaat opnieuw leren ademen. Opnieuw? Hoor ik je denken. Ja iedereen ademt natuurlijk, het is het eerste wat je doet als je geboren wordt en ook 1 van de dingen die onwijs beïnvloed wordt gedurende je levenspad. Hoe je nu ademt past bij wie je nu bent. Er is een patroon ontstaan tijdens de jaren die achter je liggen, Je ademhaling kan door heel veel verschillende omstandigheden ontregeld raken. Hier merkt niet iedereen iets van gelukkig en toch is er voor bijna iedereen winst te behalen op dit vlak. De technieken die ik gebruik zijn de B-mind methodiek en Buteyko.

UItgangspunten van deze methode

$

Stress verminderen

$

Energie verhogen

$

Ontspannen van keel en kaken

$

Masseren van de rug

$

Verhogen souplesse middenrif

$

Stimuleren Nervus Vagus

$

Verbeteren immuunsysteem

Verander je lichaam op een duurzame manier d.m.v. ademhaling

 ervaar de verlichting van bewust ademen

In al mijn cursussen is ademhaling een heel belangrijk onderdeel. Tijdens bewegen doe je dit zoveel mogelijk op neusademhaling. Bij vitaliteit kan de keuze gemaakt worden om de focus alleen op dit belangrijke onderdeel te leggen. Check voor meer informatie de genoemde onderdelen.

Bewegen

Herken je dat gevoel dat je vol goede moed begint met bewegen? Zelf heb ik dit al vaak ervaren. Starten met plezier en dan toch tegen je eigen grenzen aan lopen en de handdoek in de ring gooien. Heb jij ook die ervaring? Dan is sporten bij en met FitmetGit hét antwoord!

Lekker Fris

Wil jij ook dat beetje extra binnen je leefstijl. Wat een koukleum was ik! Nu niet meer dankzij het dippen in de surfplas, mijn koude douche thuis en de ijsbaden. De voordelen voor mij zijn: beter slapen, gezondere huid, afvallen, beter kunnen afsluiten voor kou en meer energie.

Vitaliteit

Wil jij het meest fitste schoolteam van de Krimpenerwaard e.o.? De werkdruk binnen het onderwijs wordt vaak als hoog ervaren weet ik als geen andere als voormalig leerkracht. Door met het personeel te werken aan hun vitaliteit kan dit gerealiseerd worden

 Mijn aanbod omtrent ademhaling

1 op 1 ademtraject
HERADEM
10 weken lang gaan we aan de slag met bovengenoemde ademtechniek. Deze is onder andere ontwikkeld voor mensen met astma, bronchitis, ademhalingsproblemen en ook voor mensen met hyperventilatie, migraine, stressgerelateerde klachten en nog veel meer. We zien elkaar om de week zodat je tijd hebt om te oefenen en het geleerde te integreren.

Groepstraject
HERADEM
Hetzelfde als bovenstaande alleen in een groep van minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.
Er start nog een groep vrouwen voor de zomer!
Zie afbeelding voor meer informatie.

Ervaar hoe bewuste ademhaling jouw meer lucht kan geven!

Vertrouwen krijgen in je lijf en durven om je adem te verkleinen en verminderen is wat ik je ga leren.

Ik bied cursussen aan voor tieners, jongvolwassen en volwassen (mannen en vrouwen)

Neem hieronder contact met mij op

06 43095233

Fit met Git - Gitte Burggraaf - Orchidee 39, Krimpen aan den IJssel

Algemene Voorwaarden